2019-05-07 10:52:59• hírek • Nagy Tímea

Jó ütemben halad a Wesselényi utcai református bölcsőde és óvoda építése (képgaléria)

Megkérdeztük, hogy haladnak a munkálatok a Wesselényi (Wolfenbüttel) utcai bölcsőde és óvoda épületében – a válasz igazán biztató.

Nt. Sipos Miklóssal, a Németi Református Egyházközség lelkipásztorával ismét látogatást tettünk a volt közösségi ház udvarán és az épületben, és szemügyre vettük, mennyi mindent valósítottak meg az előző találkozásunk óta.

 

A lelkipásztor elmesélte, hogy az építkezés több fronton zajlik egyszerre. Egyrészt az udvaron már beöntötték a jövőbeli U alakú oktatási intézmény alapjának nagy részét. Ottjártunkkor egy csapat éppen ezen szorgoskodott. Egy másik brigád falat rakott az óvodai részleg új építésű felén, a harmadik a tetőszerkezeten dolgozott, de akadtak olyanok, kik a régi épület padlózatát törték fel – helyet teremtve az új számára.

 

Az óvoda alsó szintjének termeiben fényesen csillogott a frissen beöntött beton. Az emelet mennyezetét elbontották, s az új födémszerkezet gerendái már a helyükön díszelegtek. Az új ablakokat az utcafrontra már be is tették, az ajtók még ráérnek. A vörös téglafalak tiszta vászonként várják, hogy új köntösbe öltöztessék őket, s nem lesz hiány a színből és az ötletből, hiszen gyermekek népesítik be pár hónap múlva a most üresen kongó helyiségeket.

 

Sipos Miklós és az építkezés vezetője szerint minden az ütemterv szerint halad, nagy erőkkel dolgoznak, hogy nyár végén átadhassák a bölcsődét és az óvodát. Az egyházközség ősztől egy modern, külsőleg és belsőleg esztétikus épülettel várhatja a Református Gimnázium égisze alatt működő bölcsőde és óvoda kis lakóit.

 

Az építési területen kényelmesen elfér majd a három szárnyból álló intézmény. A szomszédokat sem zavarja a jövőbeli gyermekzsivaj, nincs sok lakóház a közvetlen közelben.

 

A meglevő – korábban egyházközségi közösségi házi funkciót betöltő – utcafronti rész földszintjén hozzák létre az óvodai csoportok termeit. Az emeleten található egy nagyobb helyiség, itt lesz a díszterem. Ezen a szinten alakítják ki az irodákat. Az U alak középső, rövidebb részében lesz a bölcsőde. A betű másik szárában kap helyet a konyha és az ebédlő, mely több száz ember étkeztetéséről gondoskodik majd nap mint nap. Mindezek mögött terül el a most gazos, ám a nyár végére teljes egészében megújuló udvar. Ide jókora játszóteret, füves-fás terepet terveztek a kicsik számára, hatalmas teret biztosítva ezzel a szabad levegős foglalkozásokhoz.

 

A lelkipásztor örömét fejezte ki a projekttel kapcsolatban, hiszen az épületegyüttesben megannyi generáció számára nyújthatnak majd boldog bölcsődei és óvodai éveket magyar, keresztyén szellemiségű oktatási környezetben.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: